Oamenii de la Sikaru spun ca totul a inceput de la un hobby si garanteaza tuturor vizitatorilor Bucharest Craft Beer Festival ca berile lor sunt 100% naturale si 200% gustoase.

Spuneti-ne cateva cuvinte despre berea voastra.

Berea artizanala Sikaru este o bere vie de tip Real Ale (de fermentare inalta) proaspata, nepasteurizata, nefiltrata, maturata si carbonatata natural in sticle generand in mod natural dioxid de carbon. Este produsa traditional, in cantitati mici. Facem sarja de 500 de litri. Sikaru este fermentata de 2 ori.

Avem 5 tipuri de beri de stil diferit. Ideea e sa oferim diferent stil de bere pentru fiecare gust sau fiecare moment.

Sikaru Alba (Wit) este o bere lejera, tulbure, avand la baza maltul din grau. Este o bere de stilul Wit tipic din Belgia. O deosebeste aroma usor acrisoara de citrice, fapt pentru care e perfecta pentru sezonul cald.

Sikaru Blonda (Golden Ale) este o bere inspirata de berile facute in anii de pionierat ai berarilor artizani americani. Consta in adaugarea de varietati americane de hamei ce se disting prin amareala moderata si aroma puternica.

Sikaru Roscata (English IPA) este o bere cu caracter englezesc ce contine malturi speciale echilibrate de o combinatie generoasa de tipuri de hamei. Este o bere roscat-rubinie cu aroma puternica de hamei.

Stilul de bere IPA (India Pale Ale) isi are originea in secolul XVIII, cand englezii au incercat sa faca o bere menita sa supravietuiasca lungului voiaj pana in coloniile din Indii. Astfel au sporit semnificativ cantitatea de hamei, ingredient care, printre numeroasele beneficii, are si efect sterilizant si actioneaza ca un conservant natural.

Sikaru Neagra (Stout) este o bere densa si cremoasa, foarte bogata in proteine, avand arome speciale de cafea, ciocolata, cacao de la malturile prajite.

Sikaru Green Griffin (American IPA) este o bere in stilul India Pale Ale pentru care am folosit 5 tipuri de hamei american in cantitati apreciabile. Acestea ii definesc caracterul si ii confera o amareala peste medie, un buchet si arome complexe si post-gust prelung. Totul este echilibrat de malturile caramelizate ce ii dau si culoare rubinie.

BANNER

De ce ati ales sa deschideti un business in acest domeniu?

La baza infiintarii acestei microberarii sta de fapt un hobby, pe care am incercat sa-l transformam intr-un business.

De unde a aparut pasiunea pentru craft beer?

Totul a inceput de la o pasiune comuna. E o poveste despre trei prieteni care au inceput ca berari amatori din dorinta de a savura o bere naturala de calitate si cu gust autentic. Am inceput sa producem bere de casa cu o instalatie de 50 de litri. Asa am creat si testat pe noi insine in decursul timpului diverse sortimente de bere si retete proprii. Apoi ne-am zis ca nu ar strica sa facem bere la o scara un pic mai mare.

Ce e special la berea voastra?

Sikaru este o bere 100% naturala: utilizam materie prima de cea mai bune calitate, asigurandu-ne ca maltul nu este modificat genetic, nu adaugam zahar (pentru refermentarea in sticla folosim must nefermentat), conservanti, ingrediente artificiale sau alti aditivi si nu inlocuim orzul cu malai sau alti adjuvanti. Folosim 10 feluri de malt si 11 tipuri de hamei fara sa ne zgarcim cu cantitatile.

Sikaru este o bere proaspata, nepasteurizata si nefiltrata. Sikaru este o bere vie de tip real ale, fiind metoda traditionala de fabricare a berii. Fermentarea inalta (Ale) confera berii arome si gusturi mult mai complexe fata de berea Lager, punand mai bine in valoare materiile prime din compozitie. Maturarea si carbonatarea in sticla confera o efervescenta naturala placuta.

Care este cea mai buna bere bauta de voi?

Noi plecam de la principiul ca cea mai buna bere nu am baut-o inca.

unnamed (3) unnamed (2)

Ce conteaza mai mult atunci cand faceti bere – gustul, aspectul sau ambalajul?

In primul rand, conteaza gustul, aici dorim sa ne diferentiem de berile industriale de tip Lager care domina piata romaneasca, cu gustul lor aproape identic, si e important pentru noi sa producem mai multe tipuri de bere cu gust diferit. Bineinteles, ne intereseaza si aspectul si ambalajul; Pentru designul etichetei am colaborat cu un prieten, artistul Laurentiu Midvichi.

Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege preponderent berea craft, in locul celei industriale?

Berea artizanala e la inceput de drum in Romania. Acum exista numai niste pionieri, dar suntem sigur ca o sa apara mai multi producatori de bere locali si independenti pentru ca oamenii sunt din ce in ce mai interesati de gustul berii, de ingredientele naturale, de a sti ce contine berea si de cunoasterea si a altor stiluri de bere.

In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii BCBF berea voastra?

Berea Sikaru e pentru oameni care cauta un produs natural, proaspat, nestandardizat, de calitate, cu gust si cu o identitate puternica. Avem si o gama larga de produse care pot satisface toate gusturile.

Sikaru vine la Bucharest Craft Beer Festival:

IPA
American IPA
English IPA
Stout
Pale Ale
Red Ale
American Pale Ale
Tropical Ale
Coffe Milk Stout

 

Comentează cu Facebook