Oamenii de la Zaganu spun ca au decis sa deschida o berarie deoarece au dorit sa puna umarul la revitalizarea unei industrii pe cale de disparitie in Romania: berea locala, cu reteta proprie, artizanala, nepasteurizata.

Spuneti-ne cateva cuvinte despre berea voastra.

Din 2013 producem berea Zaganu, o bere romaneasca artizanala, nepasteurizata, fermentata natural, doar din ingrediente ce pot fi pronuntate cu usurinta.

De ce ati ales sa deschideti un business in acest domeniu?

Ne place berea buna si am dorit sa cream un brand romanesc, autentic de bere buna, artizanala. Apoi, ne-am dorit sa fim pionieri, sa punem umarul la revitalizarea unei industrii pe cale de disparitie in Romania: berea locala, cu reteta proprie, artizanala, nepasteurizata. Numele berii e reprezentativ, pt. ca asa cum zaganul a fost vanat pana la disparitie, tot la fel au disparut si micile fabrici de bere din Romania incepand cu 1990.

De unde a aparut pasiunea pentru craft beer?

Pasiunea a aparut cand am descoperit ca in alte tari exista beri cu personalitate, cu caracter, altele decat cele industriale. Am inceput sa le bem, sa le experimentam si sa ne dorim sa facem unele bune, mai bune. Vrem sa aducem inapoi mandria berilor artizanale, produse dupa reteta locala.

14017800_10210708912905969_2031067914_n

Ce e special la berea voastra?

Este o bere autentica, romaneasca, facuta cu atentie dupa retete proprii, dezvoltate si produse de berarii nostri de la Maneciu.

Care este cea mai buna bere bauta de voi?

Greu de zis, cred ca asta e partea cea mai frumoasa. Suntem in cel mai tare business din lume, in care nu exista limitari, regulile se schimba din mers, poti inventa mereu o reteta noua. Ce ne-au placut: Pliny the Elder, baut la ei in fabrica, in Santa Rosa, L’Arrogante, Big Chicken, Triple Karmeliet, Ovila Abbey Quad, Wicked Juicy Cellarmaker, B.A.R.T Barrel Aged….si inca vreo 50 probabil 🙂

Ce conteaza mai mult atunci cand faceti bere – gustul, aspectul sau ambalajul?

Intotdeauna conteaza gustul, de la inceput am creat un brand bazat pe autenticitate, mai putin pe ambalaje poleite, stralucitoare. Facem berile care ne plac intotdeauna si vrem sa cream in continuare retete de bere originale, bune. Ambalajul am vrut sa inspire o bere 100% romaneasca, dintre primele artizanale produse in Romania, inca din 2013.

Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege preponderent berea craft, in locul celei industriale?

Cred ca va mai dura foarte mult, insa avem timp. Ne-am asumat un rol de pionieri, deci rabdarea si cresterea organica sunt esentiale. Cand piata de beri artizanale va ajunge la 1%, vom fi multumiti.

In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii BCBF berea voastra?

Pentru ca e buna.

Zaganu vine la Bucharest Craft Beer Festival 2017 cu:

Zaganu blonda
Zaganu bruna
Zaganu rosie
Zaganu IPA
Zaganu Adonis

 

Comentează cu Facebook