Selectează o Pagină

Cei sase oameni aflati in spatele Clinicii de Bere spun ca pentru ei cel mai important lucru la o bere craft este calitatea produsului finit si afirma ca berea craft nu trebuie sa concureze cu berea industriala pentru ca este un produs complet diferit.
Spuneti-ne cateva cuvinte despre berea voastra.
Clinica de Bere este o fabrica de bere din Timisoara, care produce bere si specialitati artizanale de bere, exclusiv pentru piata locala. In acest moment, producem trei sortimente de bere: Terapia Gold (Golden Ale), Terapia Platin (Weissbier) si Terapia Rubin (Strong Amber Ale).
De ce ati ales sa deschideti un business in acest domeniu?
Cel mai important motiv este cel mai banal: pentru ca am putut. La baza a stat dorinta de a impartasi cu alti oameni o poveste frumoasa, in care noi credem. Dorim sa transmitem bucuria de a trai si sa imbunatatim calitatea vietii “pacientilor” nostri, prin intermediul unui produs de calitate si al unui love-brand, cu o identitate locala autentica si credibila. Intentia noastra este de a creea o comunitate a berii de productie locala, cu care sa putem comunica si interactiona pe termen lung.
casete
De unde a aparut pasiunea pentru craft beer?
Cu multi ani in urma, sa tot fie vreo 13 ani de atunci, pe vremea cand trebuia sa ne „importam” berea favorita din Germania, pentru ca in Romania nu exista nici un producator de bere artizanala, m-am decis sa investesc intr-o instalatie de 20 L. Impreuna cu inca 5 prieteni am inceput sa facem bere in mod regulat, mai intai in garaj si mai apoi intr-o casuta de gradina, la mine acasa. Timp de 8 ani, odata pe luna, ne intalneam la o terapie de grup, pentru a face o noua sarja de bere. Atunci cand urma sa ne intalnim, prietenii spuneau acasa ca trebuie sa mergea la Clinica sa faca un tratament. Asa s-au nascut brandurile noastre.
In urma cu 6 ani am inceput sa ne gandim serios la deschiderea primei fabrici de bere artizanale din Timisoara (la vremea aceea si din tara) si dupa numai un an, am reusit sa transformam visele noastre in realitate. Partea frumoasa este ca toti cei 6 prieteni sunt actionari in Clinica de Bere.
Ce e special la berea voastra?
Terapia este o bere artizanala din Romania care se fabrica dupa traditia germana de plamadire conform legii puritatii germane. Cel mai important este insa faptul ca Terapia este o bere vie. Drojdia de bere (microorganisme unicelulare) nu este omorata (prin pasteurizare) si nici inlaturata (prin filtrare si sterilizare). Ea este VIE, dar inactiva (datorita pastrarii lantului frigo), ceea ce inseamna ca Terapia se bucura de toate beneficiile nutritionale ale drojdiei de bere (vezi si indicatii terapeutice de pe site sau cartea „Berea izvor de sanatate, pe care am publicat-o la editura noastra, Editura Datagroup”).
Care este cea mai buna bere bauta de voi?
Cea mai buna bere bauta de noi, este cea facuta de noi, adica toate berile Terapia. Pentru ca parintii isi iubesc cel mai mult proprii copii. 🙂
Ce conteaza mai mult atunci cand faceti bere – gustul, aspectul sau ambalajul?
Calitatea produsului finit. Adica indeplinirea tuturor criterilor de calitate, conform standardului nostru de productie.
casete2
Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege preponderent berea craft, in locul celei industriale?
Exista oameni care o fac deja. Pacientii nostri aleg preponderent Terapia in locul berii industriale. Daca va referiti insa la piata de bere in general, adica la o majoritate de consumatori, atunci raspunsul este NICIODATA. Pentru ca berea este un produs de larg consum, piata de bere va ramane in continuare dominata si controlata de industria de bere. Majoritatea consumatorilor de bere, vor fi si pe viitor captivi logicii impuse de industria alimentara: produs stabilizat si standardizat, ieftin si accesibil la pret, prezenta mare pe raft si in mintea consumatorilor (marketing/branding).
In opinea noastra, berea craft nu trebuie sa concureze cu berea industriala, pentru ca este un alt tip de produs si urmeaza logicii pietei de nisa: calitate superioara, pret mai ridicat, relatie stransa intre producator si consumator (comunitate de consumatori) etc.
In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii BCBF berea voastra?
Vizitatorii festivalului nu trebuie sa aleaga Terapia, ei doar au oportunitatea si mai ales libertatea sa o faca. De ce? Pentru ca in viata, nimic nu trebuie si totul e posibil.
Clinica de bere vine la Bucharest Craft Beer Festival cu:
Terapia Gold
Terapia Platin
Terapia Rubin
Terapia Citrin
 

Facebook Comments