Selectează o Pagină

Intrebati de unde a aparut pasiunea pentru berea craft, cei de la Perfektum raspund intr-un mod simplu: „Trebuie sa experimentezi macar odata creatia unei beri de craft ca sa intelegi.”
Spuneti-ne cateva cuvinte despre berea voastra.

Iti aduci aminte cand n-ai mai putut de nerabdare sa deschizi o sticla de bere sa vezi ce gust are? Si cum ai incercat sa-ti gasesti cuvintele potrivite ca sa explici unui prieten cum e gustul unei beri? Perfektum – Master-chefi berari din Bucuresti – „gatim” beri altfel in cautarea degustatorilor de bere perfekti.
De ce ati ales sa deschideti un business in acest domeniu?
Berea craft este despre a trai bucuria vietii. E berea pe care o savurezi cand ajungi acasa dupa o zi grea de munca, berea pe care o savurezi cu familia, berea pe care o bei cand te simti bine cu prietenii. Berea craft te face sa te simti special, daca o faci sau daca o bei. Daca o faci, e a ta, facuta cu manutele tale. Daca o bei, stii ca fiecare bere pe care o bei este unica in felul ei. Pentru cei care o fac, nu exista o implinire mai mare decat sa o imparti cu cat mai multi oameni. Asa a aparut Perfektum.
PERFEKTUM - Pale ale
De unde a aparut pasiunea pentru craft beer?
Trebuie sa experimentezi macar odata creatia unei beri de craft ca sa intelegi. Sa povestesti tu prietenilor tai cum, asemenea unui mare chef bucatar, ai facut o bere cu manutele tale si cum ai ajuns la acel gust minunat. Sa vezi prima lor expresie pe fata cand gusta din berea ta. Sa ii inviti in sanctuarul tau de berar si sa le explici ca sunt mii de beri cu mii de gusturi si nicio bere la fel ca a ta. E pasiune.
Ce e special la berea voastra?
In primul rand, ca sa faci bere craft trebuie sa te simti inspirat. Nu merge sa fii plictisit si sa te apuci sa faci o bere. Chiar daca faci o reteta pe care ai facut-o de nenumarate ori, trebuie sa pui suflet, pentru ca fiecare bere are personalitatea ei. Si fiecare bere craft reflecta personalitatea master-chef-ului berar – daca iti place o bere pretentioasa cu arome fine sau o bere barbateasca cu mult hamei sau o bere cu gust de cafea si nuci, berile vorbesc despre berar. Ce e special? Perfektum pleaca de la sentimente adevarate.
PERFEKTUM - Red ale
Care este cea mai buna bere bauta de voi?
Tocmai am baut un London Pride – berea cea mai buna in momentul in care am deschis-o. Maine e alta zi si vom cauta berea cea mai buna  a zilei de maine. Fiecare deschidere de bere e o cautare a berii perfecte pentru momentul respectiv. Toate berile craft sunt cele mai bune daca le deschizi cand se potrivesc cel mai bine cu trairile personale din acel moment.
Ce conteaza mai mult atunci cand faceti bere – gustul, aspectul sau ambalajul?
Conteaza sentimentul pe care il inspira bautorului. Daca il face sa se simta ca traieste cu adevarat. O fi gustul? O fi aspectul? O fi ambalajul? Poate povestea? Toate, incepand cu gustul. Fara gust nu avem nimic.
PERFEKTUM - Black Ipa
Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege preponderent berea craft, in locul celei industriale?
Sincer, nici n-ar fi bine. Daca s-ar bea preponderent bere craft, atunci ar trebui sa fie atat de multa incat sa trebuiască sa fie facuta industrial.
Perfektum vine la Bucharest Craft Beer Festival 2017 cu:
Perfektum Pale Ale
Perfektum Red Ale
Perfektum Black IPA
Perfektum IPA
 

Facebook Comments